Publicerat om D-skolan

Vinnare i SN-Novellen 2019

Flera elever från D-skolan deltog i år i Sörmlands Nyheters novelltävling. Två av våra deltagare vann femte pris. Alla på skolan är oerhört stolta och inte minst författarna Yostina och Moa. Tillsammans skrev de novellen Magisk Vänskap.

Vinnarna i SN-Novellen 2019 utsågs redan i oktober men numera finns berättelsen att läsa här på Bokisonline. Inom en snar framtid kommer den även att tryckas till en fysisk bok som kommer finnas till låns på Oxelösunds bibliotek.

Totalt 20 böcker av D-skolans författare har skickats in till tryck. Bland andra Varulvshjälpen skriven av Laial som också deltog i SN-novellen. Vi väntar med spänning på att få se böckerna i bibliotekshyllorna!

En hel förmiddag i P4 Sörmland

27 september 2019

27 september hälsade P4 Sörmland på hos D-skolan. Eleverna visade upp skolgården, bjöd med programledarna på Fredags-disco och berättade självklart om sina fantastiska böckerna. Lyssna och hör på om hur det är att skriva, fundera ut i historier och rita bilder.

I programmet intervjuas även rektor Christer Lindahl tillsammans med elever om klimatsatsningen att stoppa matsvinnet, samt insamlingen till Världens Barn.

Hör hela sändningen i Förmiddag i P4 Sörmland.


Elever i Oxelösund vill stoppa matsvinnet

11 december 2018

Eleverna på D-Skolan i Oxelösund vill inte att mat slängs i onödan. Och med hjälp av rektorn har de dragit igång ett projekt mot matsvinn.

På D-Skolan i Oxelösund hade man problem med att maten inte räckte till alla barnen. Då utbrast Maja Cicek, som går i tvåan och är med i matrådet, att man istället för att beställa mer mat skulle se till att eleverna slängde mindre.

Läs mer på SVT Nyheter och Södermanlands Nyheter.